Kouzelné slůvko - děkuji

Vzpomínáte si ještě, kdy jste naposledy někomu poděkovali? Snad vám někdo splnil svůj slib nebo pomohl v obtížné situaci. Jako vedoucí osoba vděčíte za své úspěchy dalším lidem. Pokud svůj dík vyslovíte, poznáte, že vaše úspěchy mají mnoho příčin a zároveň jsou stavebními kameny pro úspěchy dalších. Když děkujeme, staráme se především o motivaci adresáta.

Vděčnost nechává růst pocit příslušnosti, zvyšuje vlastní hodnotu a usnadňuje komunikaci mezi našimi spolupracovníky, obchodními partnery či zákazníky. Ten, kdo umí poděkovat, působí v podniku profesionálně, suverénně a velkoryse. Napište malé poděkování pro každého, kdo na vás myslel nebo pro vás něco udělal.

Poděkujte za naslouchání, nápady, argumenty, informace, čas, který vám ostatní věnovali. Děkujte hned, ne s týdenním zpožděním. Zašlete raději individuálně formulované poděkování než standardní láhev šampaňského. Než se se svými kolegy pustíte do něčeho nového, uskutečněte oslavu jako poděkování za předchozí spolupráci. Nebojte se zaslat osobní poděkování ani vysoce postaveným osobám. Ovšem pozor: neděkujte nikdy bezdůvodně.
Zdroj: Junge Karriere - Informace pro mladé uchazeče o zaměstnání - absolventy apod.
Zobrazit přehled článků ze zdroje Junge Karriere