Oblíbené nenákladné benefity pro zaměstnance

Dnešní doba, definovaná nedostatkem pracovní síly a nízkou nezaměstnaností, nutí řadu zaměstnavatelů nabízet zaměstnancům nové benefity. Zaměstnavatel, který se nestará o blaho zaměstnanců, riskuje, že mu kvalitní pracovníci odejdou ke konkurenci. Ne všichni si mohou dovolit zvyšovat platy. Naštěstí však existují i méně nákladné způsoby, jak práci ve vaší firmě zatraktivnit.

Ilustrační snímek

Více dovolené

Podle serveru HR Review pracovníci ocení, když si mohou vybrat více dovolené. Mimo navyšování fondu dovolené je také možné nabídnout tzv. sick days nebo možnost práce z domova za určitých definovaných podmínek.

Fitness

Zvláště mladší ročníky (ale i ty starší) si dávají záležet na svém zdraví a vzhledu. Proto mnoho z nich chodí do fitness center. Posilovna přímo na pracovišti nebo permanentka do fitnessu jsou tedy velmi vítanými benefity.

Nápoje a jídlo zdarma

Svačiny a nápoje zdarma jsou ideálním způsobem, jak udržet zaměstnance bdělé a šťastné a jak zkrátit čas, který tráví tím, že si jdou například svačiny kupovat ven mimo kanceláře.

Pružná pracovní doba

Lidé mají různé povinnosti, a uvítají proto možnost upravit si alespoň částečně pracovní dobu. Můžete například zavést pravidlo, že si zaměstnanci musejí denně odpracovat osm a půl hodiny s tím, že povinně musejí být v práci mezi desátou a třetí hodinou a zbytek si mohou flexibilně navolit.

Zkrácená pracovní doba v pátek

Páteční pracovní povinnosti mohou být zkráceny a může se pravidelně odcházet například ve tři hodiny. Hlavně lidé s rodinami tuto praktiku velmi uvítají.

Rozpočet na školení

Každý zaměstnanec může dostat určitý roční rozpočet na rozvoj a vzdělávání a po schválení vedením tento rozpočet použít na kurzy dle svého výběru.

-mm-

Zdroj: HRreview - britský portál pro manažery lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje HRreview