Oracle: Když penzijní plán, tak pouze podpořený vzděláváním zaměstnanců

Softwarová společnost Oracle posiluje počet zaměstnanců zapojených do programu soukromého penzijního spoření. Pomáhá jí přitom projekt finančního vzdělávání, který byl spuštěn ve Velké Británii. Poradenská firma Secondsight v rámci tohoto projektu uspořádala 123 skupinových prezentací pro 3200 zaměstnanců Oraclu spolu s webináři pro mimokancelářské pracovníky. Výsledkem je zapojení 87 % zaměstnanců do penzijního programu.

Zaměstnanci si spoří na penzi 6 % základního platu a mohou se dobrovolně rozhodnout i pro vyšší částky. Průměrně přispívají 11,9 % základního platu. U všech zaměstnanců přispívajících více než 6 % platu investuje Oracle dalších 6,9 % ze svých úspor z veřejného pojištění zpět do zaměstnaneckých plánů, čímž dále posiluje jejich soukromé penzijní úspory.

„Jsem přesvědčen, že penzijní plán bez jakékoli formy proaktivního face-to-face vzdělávání je ztráta času. Bez toho by se žádný zaměstnavatel neměl s nabídkou penzijního plánu vůbec obtěžovat,“ uvedl personální ředitel Oraclu pro region EMEA Vance Kearney.

-kk-

Zdroj: HR Magazine - britský magazín pro manažery lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje HR Magazine