Vodafone spouští globální politiku podpory rodičů

Britská telekomunikační skupina Vodafone zavádí globální politiku podpory rodičů z řad zaměstnanců. Do konce roku bude spuštěna ve všech 30 zemích světa, kde skupina působí. V České republice startují nové benefity pro rodiče již 1. dubna.

Skupina zveřejnila také video, v němž vysvětluje problematiku skloubení rodičovství a práce.

Ilustrační snímek

Nové benefity jsou určeny především matkám, které se po narození dítěte chtějí rychle vrátit zpět do práce. Po uplynutí šestiměsíční rodičovské dovolené budou moci využít zkráceného pracovního úvazku v délce 30 hodin týdně a zároveň jim bude vyrovnán rozdíl ve mzdě.

Půl roku po návratu do práce zaměstnavatel matkám dorovná rozdíl mezi mzdou ve Vodafonu a finanční podporou od státu za prvních 16 týdnů mateřské dovolené. Otcům poskytne 5 dnů volna navíc při narození dítěte.

Skloubení osobního a pracovního života

Řada poboček společnosti Vodafone již poskytuje určité benefity rodičům delší dobu, ty zůstanou i nadále v platnosti. Cílem nové globální politiky je stanovit minimální úroveň podpory i v zemích s malou či žádnou legislativní podporou matek. Vodafone se tak řadí k prvním zaměstnavatelům na světě, kteří zavádějí minimální povinnou výši podpory v mateřství.

Ženy aktuálně tvoří 35 % všech zaměstnanců skupiny Vodafone, 21 % žen je zastoupeno ve vyšším mezinárodním vedení. Nová politika by měla přispět i k tomu, aby ženy nemusely volit mezi péčí o dítě a kariérou. Tím by měl postupně vzrůst i počet žen na vedoucích pozicích.

-kk-

Zdroj: Employee Benefits - britský portál věnovaný zaměstnaneckým výhodám
Zobrazit přehled článků ze zdroje Employee Benefits

Články v sérii

Aktuální

Vodafone spouští globální politiku podpory rodičů

Aktuální

Vodafone: Maminky vítány