Zdravotní benefity důležitější než vyšší platy

Ve Spojených státech sice rostou mzdy, nedaří se jim však udržet krok s rychle stoupajícími životními náklady. Většina lidí tak má pocit, že je chudší. Přesto by více než vyšší plat uvítala lepší zdravotní benefity. Vyplývá to z průzkumu American Payroll Association (APA), která oslovila 33 000 zaměstnanců.

Studie „Getting Paid in America“ odhalila, že kdyby polovina amerických zaměstnanců dostala dvojnásobnou výši mzdy, využila by to k zaplacení dluhů. Přibližně čtvrtina by peníze schovala na důchod. Jen 1,25 procenta by si pořídila něco luxusního. Další zajímavé odhalení přineslo zjištění, že 40 procent zaměstnanců pochybuje o tom, že by byl zaměstnavatel schopen platit jim v případě živelné katastrofy.

Největší obavou však zůstalo zabezpečení v podobě vysoce žádaných zdravotních benefitů. Jiná studie již tento měsíc potvrdila totéž, když vyčíslila, že většina dospělých Američanů si nemůže dovolit platit individuální zdravotní pojištění. Popularita těchto benefitů není proto nic překvapujícího. Zajištění zdravotního pojištění zaměstnavatelem je pohodlné a uklidňující.

-kk-

Zdroj: Management Issues - britský portál s novinkami, analýzami a názory z oblasti managementu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Management Issues