10 kroků k většímu sebevědomí

Řada lidí trpí nízkou sebeúctou. Existují proto kurzy, ve kterých se učí, jak tuto bariéru překonat. Článek shrnuje deset odborných rad.

- Naučte se něco dělat pořádně. Být v něčem dobrý je zábavné a zvyšuje do sebedůvěru.

- Uvědomte si, že ostýchat se je v pořádku. Někteří lidé jsou extroverti a jiné introverti. Obě skupiny mají své výhody, na které lze být hrdý.

- Krása neznamená štěstí. Spokojenost a sebedůvěra přinášejí atraktivitu. Naučte se, jak nejlépe využít svých předností a užívat si to.

- Stanovte si realistické normy. Perfekcionalismus jen podrývá vaše potěšení z toho, čeho dosáhnete. Malá očekávání vám zase příliš nedovolí něčeho dosahovat.

- Řešte své problémy. Nevyřešené záležitosti podrývají vaši sebedůvěru. Rozhodněte se, co je třeba udělat, udělejte to a jděte dál.

- Nekritizujte se. Špatné věci, které si o sobě říkáte vás nutí cítit se špatně. Nahraďte negativa pozitivy nebo alespoň neutrálními myšlenkami.

- Uvědomte si, že to, co chcete, je stejně důležité jako to, co chtějí ostatní. Zamyslete se, co chcete.

- Prosba o pomoc a přijetí cizí pomoci je normální součást chování dospělých. Pochopte, že je to projev síly, nikoli slabosti.

- Kvalita vašich vztahů má zásadní vliv na sebeúctu. Vyvarujte se lidí, kteří vás shazují nebo se hodně hádají. Najděte si společníky, kteřísi užívají života a inspirujte se jejich postojem.

- Usmívejte se a stůjte rovně. Chovejte se tak, jak se chcete cítit. Výraz obličeje a držení těla také ovlivňují vaše emoce.

-kk-

Zdroj: ezinearticles.com - Databáze odborných článků pro elektronické magazíny.
Zobrazit přehled článků ze zdroje ezinearticles.com