4 cesty k vyhoření bez pracovního vytížení

Cítíte se unavení, nespokojení a bez zájmu? Pak jste pravděpodobně na cestě k vyhoření. Článek proto upozorňuje na čtyři rychlé možnosti vyhoření, jimž můžete podlehnout, aniž byste byli v práci přespříliš vytížení.

- Nežádáte další práci. Možná se cítíte unavení, ale stejně máte čas zaplatit si v práci soukromé složenky nebo surfovat na internetu. Když začnete aktivně vyhledávat nové projekty, můžete přestat náročně předstírat práci a začít vytvářet skutečnou činnost.

- Pracujete doma nebo komunikujete jenom pomocí e-mailu a IM. Čím déle budete v izolaci, tím více vám hrozí vyhoření. Studie navíc ukázaly, že práce v izolaci přispívá k rozvoji alkoholismu.

- Sedíte a čekáte na příkazy. Vyhoření může nastat také v důsledku nedostatku kontroly nad aspekty vašeho života, jako je čas nebo projekt, na kterém pracujete. Neměli byste jen čekat, abyste nezískali pocit naprosté ztráty kontroly.

- Nevíte, co se od vaší práce očekává. Chodit každý den do práce jen s mlhavou představou, co se od vás očekává, je jako pracovat v očistci. Ujasněte si proto, jaké jsou vaše cíle a zda je plníte. Odpovídá vaše práce popisu? Vyhovuje vaše práce managementu?

-kk-

Zdroj: U.S. News & World Report - americký web věnovaný vzdělávání, zdraví, financím a kariéře
Zobrazit přehled článků ze zdroje U.S. News & World Report