Británie bojuje s obezitou

Britský ministr zdravotnictví Alan Johnson vyzval svůj národ ke snižování obezity. „Stejně jako má vláda morální odpovědnost za snižování chudoby a vyloučení obyvatel ze společnosti, má také odpovědnost za řešení obezity. To ale není licence k zastrašování a kázání lidem, jak mají trávit své životy – navíc to jednoduše nefunguje,“ uvedl ve svém nedávném projevu.

Řešení obezity podle něj vyžaduje mnohem širší partnerství, nejen s rodinami, ale také se zaměstnanci, maloobchodníky, průmyslem zaměřeným na trávení volného času, místní státní správou a dobrovolným sektorem. „Je třeba národního hnutí, které přinese zásadní změnu do našich životů.“ Vládní kampaň Change4Life, která vyjde na 75 milionů liber a bude spuštěna již tento podzim, má podpořit firmy k zavedení nových pravidel.

Na výzvu ministra již zareagovaly společnosti Coca-Cola, Kellogg's, Mars a Nestlé, které se zavázaly poskytnout balíček v hodnotě 200 milionů liber na podporu zdravého stravování a cvičení před nadcházejícími Olympijskými hrami v Londýně v roce 2012. Konsorcium firem v čele s britskou Reklamní asociací se také přihlásilo k poskytování vzdušných prostor, informací a finanční hotovosti.

-kk-
Zdroj: Personnel Today - portál britského magazínu a online komunita z oblasti HR
Zobrazit přehled článků ze zdroje Personnel Today