Britové jsou pro více informací v pracovní inzerci

Podle některých odborníků v britském penzijním průmyslu by zaměstnavatelé měli zahrnovat v inzerovaných nabídkách pracovních míst více informací o nabízených benefitech. To by uchazečům umožnilo lépe srovnávat nabídky různých zaměstnavatelů.

Steve Folkard, vedoucí pracovník v AXA spolu s bývalým ministrem v penzijním sektoru urgovali ošetření zákonem poté, co se 67 % oslovených Britů vyslovilo pro podporu tohoto kroku. Mezi vrcholovými manažery souhlasilo s větší otevřeností v této oblasti 42 %.

Většina lidí je přesvědčena, že benefity jsou stejně důležité jako plat a tak dává smysl, že v rozhodování uchazečů by měl hrát roli kompletní kompenzační balíček. Někteří odborníci si ale nemyslí, že by to mělo být ošetřeno legislativně, protože podle nich většina dobrých zaměstnavatelů již v tomto směru funguje dobře, protože to je v jejich zájmu. Některé firmy mají ale své důvody pro nesdílnost podrobností například o výši platu, protože nechtějí odhalovat komerčně senzitivní informace, které předají až při pohovoru.

-av-
Zdroj: People Management - přední britský magazín o řízení lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje People Management