Britští pracovníci sní o brzkém odchodu do důchodu

Podle průzkumu Aon Consulting plánuje odchod do důchodu před 65 rokem věku 52 % z oslovených 1204 Britů. Průměrný plánovaný věk odchodu do důchodu je 63 let pro muže a 62 pro ženy.

Více než polovina oslovených je toho názoru, že svůj věk odchodu do důchodu si sama určí na základě svého zdravotního stavu a schopností vykonávat danou práci. Jen 12 % věří, že bude toto rozhodnutí v rukou zaměstnavatele. Navzdory tomu, že se Británie plánuje zvýšit do roku 2046 věk pro odchod do důchodu na 68 let, jen 14 % oslovených přiznalo, že to ovlivní jejich rozhodnutí.

Konzultantská firma varovala, že tento vysoký počet pracovníků, kteří doufají v pohodlný a brzký odchod do důchodu, zažije velké rozčarování. Málo z nich dokáže našetřit dostatek prostředků, které jim umožní pohodlné dožití. Neuvědomují si plně realitu svých financí v době, kdy již nebudou pracovat. Vláda by měla zesílit povědomí těchto skutečností a povzbuzovat lidi, aby akceptovali pozdější odchod do důchodu, jinak bude Británie čelit velkým problémům.

-av-
Zdroj: People Management - přední britský magazín o řízení lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje People Management