Dánsko se rozhodlo pro nový model genderové rovnosti ve firmách

Ilustrační snímek

Dánsko chce přimět společnosti, aby zapojily více žen do vrcholového vedení. Rozhodlo se však nejít cestou povinných kvót, které fungují v Norsku a jimiž hrozí Evropská unie, a přišlo s novým modelem. Ten má přinést větší genderovou rovnost ve vedení veřejných i soukromých společností. Podrobnosti o plánech dánské vlády v této oblasti přinesl server Nordic Labour Journal.

Dvě ze tří dánských koaličních stran sice doposud prosazovaly spíše zavedení kvót, nakonec se však vláda usnesla na tom, že bude lepší, když si společnosti zvolí vlastní genderové cíle podle své konkrétní situace.

„Dánský model“ počítá s povinností všech veřejných a také 1100 největších soukromých společností zvolit si vlastní cíle pro počet žen v nejvyšším vedení a vlastní politiku zvyšování genderové rovnosti na všech úrovních řízení. Ve výročních zprávách těchto společností pak bude nová povinná položka ukazující postup v otázce plnění cílů genderové rovnosti. Nesplnění této povinnosti bude trestat pokuta.

Konfederace dánského průmyslu (DI) rozhodnutí vlády nezavádět kvóty přivítala a vyjádřila novému modelu podporu. Nesouhlasí však s výší pokuty za vynechání politiky genderové rovnosti ve výročních zprávách, která byla stanovena na 5 až 10 tisíc dánských korun (670 až 1350 eur).

-kk-

Zdroj: Nordic Labour Journal - norský server věnovaný pracovnímu životu ve Skandinávských zemích
Zobrazit přehled článků ze zdroje Nordic Labour Journal