Do práce na kole? Jak pro koho

Zaměstnavatelé hledají nejrůznější způsoby, jak přispět k dobré fyzické i psychické kondici svých zaměstnanců. V USA nebo Británii tak například roste počet zaměstnavatelů, kteří pro své zaměstnance připravují programy jízdy do práce na kole.

Otázkou však je, zda právě jízda na kole je vhodnou volbou. Britská nezisková organizace British Heart Foundation přišla s průzkumem, který říká, že jeden ze tří zaměstnanců nechce na kole jezdit, aby jej kolegové viděli zadýchaného a zpoceného.

Ukázalo se, že 35 % zaměstnanců odmítá jakékoli cvičení v průběhu pracovního dne právě kvůli tomu, aby se jim nestalo, že propocení či oblečení v reflexním trikotu potkají ve výtahu šéfa nebo kolegu. Celkových 81 % pak nesplňuje doporučované týdenní limity pro cvičení a fyzickou zátěž.

Lisa Purcellová z British Heart Foundation upozorňuje, že pocit rozpaků by neměl bránit zdraví na pracovišti. Není třeba dělat nic, co je zaměstnancům nepříjemné, ale začít spíše malými změnami. Může jít například o procházky při polední pauze.

-kk-

Zdroj: Employee Benefits - britský portál věnovaný zaměstnaneckým výhodám
Zobrazit přehled článků ze zdroje Employee Benefits