Domácí přesčas není zdravý

Zaměstnanci by neměli dovolit mobilním technologiím, aby jim ničily osobní život – varuje zpráva, podporovaná vedoucí britskou společností v oblasti mobilních telefonů.

The Orange Future Enterprise Coalition (OFEC) oslovila zástupce z řad absolventů škol a firem v průzkumu o dopadu mobilních technologií na náš soukromý život. Ve své první zprávě varuje, že přestože mobilní technologie umožňují flexibilitu tím, že lidé mohou pracovat z domova, vedoucí pracovníci by měli povzbuzovat svůj personál, aby se doma snažil spíše „vypnout“.

„Technologie dnešní doby přináší řadu pozitiv, ale může znamenat konec svobody a prodloužení pracovní doby mimo oficiální hodiny pro ty, kteří nedokáží odolat,“ říká Alastair MacLeod, viceprezident Orange Business Solutions.

OFEC dále uvádí, že nové technologie poskytují zaměstnancům větší soukromí při používání firemních aplikací a jiných prostředků mimo pracovní hodiny a jsou přesvědčeni, že by to mohlo podnítit personál k tomu, aby si dělal nárok na vlastnění informací, které vytvoří mimo pracovní dobu.

-av-
Zdroj: People Management - přední britský magazín o řízení lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje People Management