I manažer může být zdravý

Udržet si zdravé tělo i mysl nemusí být složité ani pro časově vytížené vedoucí pracovníky.

- Znovu nastartujte mozek krátkým spánkem. Patnáctiminutový až třicetiminutový spánek v průběhu pracovního dne neznamená lenost. Naopak pomáhá zlepšit paměť a snížit stres.

- Synchronizujte své biologické hodiny pomocí melatoninu. Tento hormon vytvářený v mozku v době nočního spánku pomáhá k posílení imunitního systému a přecházení depresím, kardiovaskulárním onemocněním i některým druhům rakoviny. Zajistěte si přes den dostatek světla a v noci dostatek tmy.

- Užijte si své místo na slunci. Tak jako k produkci melatoninu potřebujete noc, světlo vám pomáhá s vitamínem D. Ten slouží k prevenci osteoporózy a artritidy, ale i diabetu. Nedostatek tohoto vitamínu naopak oslabuje kosti.

- Ať je jídlo váš lék. Vyvážená strava a správné stravovací návyky jsou klíčem k udržení optimálního fungování těla i mysli.

- Propojte cvičení a odpočinek. Pohyb jde ruku v ruce se zdravou stravou, ne každý si však může dovolit hodiny v tělocvičně. Dobrou zprávou je, že k redukci hmotnosti a lepší kondici pomáhají i krátká cvičení prokládaná odpočinkem.

- Obejměte rodinu a přátele. Studie dokazují, že lidský dotek má terapeutické účinky ve smyslu fyzickém i psychickém.

- Studujte, abyste předešli ztrátě paměti způsobené věkem. K udržení psychického zdraví pomáhá nejen životní styl, ale i vzdělání.

-kk-

Zdroj: Forbes.com - prestižní americký časopis a web věnovaný obchodu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Forbes.com