Jak být v práci šťastný?

Jak se cítíte v neděli večer, když musíte v pondělí ráno do práce? Těšíte se? Nebo byste nejraději nešli? Pokud vás práce nebaví a netěší, zkuste si na ní přece jen něco pozitivního najít. Poradíme vám.

Zaměřte se na pozitiva vaší práce. Co máte na vaší práci opravdu rádi? Zamyslete se také, zda by se do jednoho vašeho pracovního dne nedalo začlenit více pozitivních věcí, které máte rádi, které vás potěší a povzbudí.

Hledejte pro sebe nové výzvy, které vás budou motivovat. Důvodem, proč je člověk ve své práci nespokojený, může být jednoduše nuda. Přemýšlejte tedy o tom, jak svou pozici ve firmě obohatit a vylepšit, abyste tím pomohli nejen sobě, ale i firmě.

Zkoušeli jste pracovat flexibilně? Pokud je to ve vaší společnosti možné, vyzkoušejte si to. Například jeden den nebo týden pracujte z domova a další zase z kanceláře. Diskutujte o této možnosti se svým nadřízeným.

Pokud se cítíte znudění a myšlenkově vyždímaní, přihlaste se na nějaký vzdělávací kurz, který do vaší oblasti vnese nové směry a nápady.

Domluvte se s kolegy na nějaké veselé a zajímavé akci, na kterou se budete moci společně těšit. Třeba příprava pondělní snídaně nebo sklenička ve čtvrtek odpoledne.

-pk-

Zdroj: Monster.com - přední světový pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje Monster.com