Jak se vypořádat s únavou po práci?

Řada lidí je po práci tak vyčerpaná, že má problémy komunikovat se svým partnerem a rodinou. Většina z nich hledá řešení a zde jsou příklady od čtenářů Careerjournal:

- Naložte se do vody a uvolněte se. Mužům, které frustruje tichá domácnost radí čtenář K. Fisher, aby svým ženám doporučili horkou koupel. Další radí jako první krok po návratu domů vědomě změnit povahu smýšlení a zaměřit se na rodinu a přátele. Také se soustřeďuje na správné dýchání, které podporuje relaxaci.

- Uvolněte se cestou domů . Řada lidí, kteří dojíždí využívá tento čas k rekonvalescenci.

- Procházková terapie. Jeden čtenář zjistil, že mu velmi pomáhá, pokud si během pracovního dne dopřeje klidnou chvilku. Například se během přestávky na oběd zavře v kanceláři a v klidu si čte noviny. Pak dorazí domů v dobré náladě. Někdo zase jde po návratu domů na krátkou procházku.

- Kontakt. Někteří radí obejmout svého partnera a vyjádřit, jak jste rádi, že jste konečně s ním a doma. Přirozeně je vhodné zmínit i to, že jste měli těžký den, poděkovat za jejich podporu, převléci se do domácího, vzít svého miláčka za ruku a vyjít si ven.

-av-
Zdroj: Career Journal - portál amerického listu Wall Street Journal zaměřený na zaměstnání a kariéru
Zobrazit přehled článků ze zdroje Career Journal