Jde to i jinak, aneb přístup k zaměstnancům v advokátní kanceláři Valíček & Valíčková

Příběh kanceláře... kdo začínal v podnikání ví, že za úspěšnou firmou stojí řada neprospaných nocí a obav z finančních aspektů s tím souvisejících. Rozhodli jsme se, že do toho půjdeme na plno a těsně po dokončení advokátních zkoušek jsme v roce 2016 založili advokátní kancelář prakticky doma v obýváku. V současné době u nás najdete více než dvacetičlenný tým složený z advokátů, právníků či administrativy. A věříme v další růst.

Valíček & Valíčková, advokátní kancelář s.r.o.

Jakožto odborníci na pracovní právo si o to víc uvědomujeme důležitost nastavení náležitých pracovních podmínek pro zaměstnance. Vhodně nastavené pracovní benefity zajišťují nízkou fluktuaci a celkovou spokojenost všech zaměstnanců, která se pak odráží na pracovních výkonech a chuti každého z nich. Právě díky tomu se na nás sami obrací i noví, vysoce kvalifikovaní uchazeči o zaměstnání. V důsledku toho se rozšiřuje tým i portfolio klientů.

A v čem tedy tkví zmíněný úspěch?

Dovolená a home office kdykoliv. Přestože toto pravidlo zní jakkoliv pohádkově, u nás funguje. A je mezi zaměstnanci velmi oblíbené. Ne vždy je člověk schopen dorazit do kanceláře, necítí se dobře nebo mu onemocní děti. Ať už je důvod jakýkoliv, nemusí se zbytečně stresovat konkrétním počtem dnů dovolené. Může se zdát, že takového pravidla by zaměstnanci mohli zneužívat, avšak opak je pravdou. Po zavedení se zvýšila jejich produktivita zodpovědnost, motivace a loajalita. A to je pro nás klíčové. 

Plně hrazené jazykové kurzy

Vzdělávání je na prvním místě. Pokud se člověk chce rozvíjet, měla by mu být poskytnuta možnost. Advokátní kancelář nabízí plně hrazené jazykové kurzy, kterých mohou využívat všichni zaměstnanci v pracovní době přímo na pracovišti. Rozvoj zaměstnanců a jejich osobní růst považujeme za velice důležitý.

Neomezené fitness na pracovišti

Není jednoduché skloubit náročné pracovní nasazení s rodinným životem, péčí o  vlastní zdraví a pohybem. Z toho důvodu se snažíme tento boj trošku ulehčit a zprovoznili jsme interní fitness přímo v kanceláři, které je k dispozici všem kdykoliv je potřeba či chuť. 

Myslíme i na maminky

V České republice je obrovský nevyužitý potenciál žen, které jsou vzdělané, mateřství často odsouvaly (třeba kvůli dokončení studia), ale uplatnění na trhu práce pro ně bohužel není. V kanceláři Valíček & Valíčková, advokátní kancelář s.r.o. se snaží ženy pečující o děti maximálně podporovat. Maminkám nabízíme, kromě výše zmíněných benefitů, také možnost výpomoci na DPP, DPČ, možnost volby kratších úvazků na HPP s možností následného navyšování úvazku, na některé pozice neomezený home office, neomezená dovolená, případně 5 týdnů dovolené, možnost pracovat z domu v době nemoci bez krácení mzdy, velice flexibilní pracovní dobu, dětský koutek včetně přebalovacího pultu přímo v kanceláři, teambuildingy též pro rodinné příslušníky a dárky pro děti kolegů k různým příležitostem. 

Co z toho plyne?

Zaměstnavatelé, nebojte se zaměstnancům dopřát a přidat nějaký ten benefit navíc. Věříme, že pokud jim půjdete naproti (a vyjdete vstříc), tak se vám to vrátí, jelikož najít schopného a loajálního zaměstnance je jako hledat jehlu v kupce sena. 

Na stranu druhou je však třeba zvážit, zda váš tým i provoz je na takovéto nastavení připraven. Od řady našich klientů slýchám, že takové nastavení je možné ve službách, nikoli ve výrobě. 

JUDr. Irena Valíčková, MBA a JUDr. Adam Valíček, MBA

Vedoucí partneři advokátní kanceláře Valíček & Valíčková, advokátní kancelář, s.r.o., která se řadí mezi větší advokátní kanceláře České republiky a jež získala ocenění Právnická firma roku 2019 a roku 2022 – velmi doporučovaná kancelář v oblasti pracovního práva, dále byla tato advokátní kancelář zařazena mezi TOP advokátní kanceláře v ČR týdeníkem EURO a mezi Významné advokátní kanceláře ČR společností Epravo.cz.

Lektoři jsou autoři pracovněprávních vzorů pro právní systém ASPI od společnosti Wolters Kluwer, a.s., členové Rady Expertů Unie personalistů a členové Kolegia expertů AKV Praha. Jsou autoři mnoha článků a publikací. Tým kanceláře tvoří více než 20 odborníků. Kancelář má bohaté zkušenosti se zastupováním u soudních jednání, inspektorátů práce a dalších orgánů. Během školení si lektoři zakládají na osobním přístupu ke každému klientovi.