Jednoduché kroky navodí psychickou pohodu

Naučte se pracovat s vlastní psychikou. Do velké míry jde o různé manipulativní postupy, které oceníte hlavně při přijímacích pohovorech a jiných důležitých schůzkách.

- Zásada oblečení. Možná si myslíte, že oblečení je něco, co patří na módní mola, ale zároveň je i důležitým faktorem, jak lidi soudíme. Sako nebo kostým jsou nejlepší alternativou pro každou příležitost. Dnes už ale i tento standart nabízí množství variací, o které se můžete opřít. Oblečte se tedy tak, abyste sami sebe pokládali za pěkné. Když totiž máte představu, že se jiným lidem líbíme, má to přímý vliv na naše držení těla. Když se tedy pěkně oblečeme, naše tělo se tomuto stylu automaticky přizpůsobí a celkově budeme působit sebevědomým dojmem. To neplatí jenom o oblečení, ale i o účesu.

- Atypičnost. Pokud jste zarytý klasik a máte pocit, že oblečení vám nemůže dodat žádnou změnu, pokuste se o změnu uvnitř sebe. Například si vezměte tašku, kterou běžně nenosíte, vyměňte si pera, poznámkový blok a další věci, které používáte a potřebujete. Na co je to všechno dobré? Na to, abyste oklamali své vlastní tělo. To bude cítit, že jde o zvláštní příležitost, o něco, co se běžně neděje.

- Socilizace. Večer před důležitou schůzkou nezůstávejte sami doma. Vyrazte si do společnosti a bavte se s lidmi. Zamezte ale každopádně tomu, abyste se s přáteli nebo známými bavili o tom, co vás druhý den čeká.

-pk-

Zdroj: HR Web.sk - Internetový týdeník o kariéře, lidských zdrojích a řízení.
Zobrazit přehled článků ze zdroje HR Web.sk