Jste často nemocní? Najděte si zdravější zaměstnání

Chodíte do práce, i když jste nemocní? Tento váš postoj může hrát významnější roli, pokud jde o vaši spokojenost v práci. Nad svou prací musíte mít kontrolu a to tu nejvyšší, která ovšem není stoprocentní, pokud se necítíte dobře a spíše než na práci myslíte na to, jak už budete ležte doma v posteli s horkým čajem.

Navíc pokud přijdete do práce nemocní a klesá tím váš pracovní výkon, ztrácíte důvěru svého okolí, budete více ve stresu a budete dostávat jen tu méně žádanou práci. Pokud jste často nemocní, podléháte stresu a v důsledku toho se zhoršuje váš pracovní výkon, můžete se porozhlédnou po „zdravějším“ zaměstnání.

Například specialista na aktivity se stará o koordinaci záležitostí v hotelech a sanatoriích a pracuje na tom, jak udržet ostatní v kondici. Chiropraktik se zase stará o lidi s onemocněním páteře, vysvětluje jim, co dělají špatně a co dělat, aby je záda nebolela, soustřeďuje se tedy na zdravý postoj, zabývá se dietou a cvičením. Choreograf pracuje s tanečnicemi nebo s filmaři, často je nucen sám tančit a trénovat. Můžete být i květinář, odborník na výživu, masér instruktor jógy nebo osobní trenér. 

-pk-

Zdroj: Monster.com - přední světový pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje Monster.com