Jste nemocní a zůstanete doma? To je normální lidská slušnost

I když máte pocit, že v tom nemůže nechat kolegy samotné a musíte do práce jít, ujišťujeme vás, že je mnoho důvodů, proč zůstat doma, když jste nemocní.

Zamyslete se nad tím, jak by vám bylo, kdybyste si ráno kupovali noviny a pán v trafice by si kýchnul do ruky, kterou by vám poté podával noviny.

Když se ráno probudíte s teplotou, rýmou a kašlem, svádí situace k tomu zůstat doma, spát a dívat se na televizi. Pro mnoho lidí je ale tato představa příliš pohodlná a navíc mají pocit, že je nezbytně nutné, aby šli do práce.

I když si myslíte, že vaše důvody, proč jít do práce, jsou dostatečně silné, pak ty, proč tam nejít, budou ještě silnější. Nemoc jako nachlazení a chřipka se přenáší fyzickým kontaktem. Proto tak ohrožujeme všechny, se kterými se dostaneme do bezprostředního kontaktu.

To, že zůstanete doma, když jste nemocní, patří k etickým principům slušnosti. Takže pokud jste nemocní a rozhodnete se zůstat doma, pak by váš šéf neměl požadovat nebo očekávat, že stejně do práce přijdete. Každý slušný a správný šéf toto pochopí.

-pk-

Zdroj: Bloomberg Businessweek - portál prestižního amerického týdeníku Business Week a mediální agentury Bloomberg
Zobrazit přehled článků ze zdroje Bloomberg Businessweek