Jste ve stresu? Plánujte a cvičte

Vystresovaní a unavení vůdcové riskují řadu fyzických i psychických problémů, většinou se však o sebe dobře nestarají. Zpravidla si ordinují vlastní léky v podobě kofeinových a energetických nápojů, nezdravého jídla, přejídání nebo naopak nedostatečného příjmu potravy, o cvičení nemluvě. Kromě sebe však mohou způsobovat problémy i svým organizacím.

Vůdce, který nedokáže řídit vlastní stres, se chová nevhodně k druhým. To vede ke snížení produktivity, špatným rozhodnutím a chybám. Co vůdce nejvíce stresuje? V současné době je to především nejistota, nedostatek kontroly či technické odbornosti. Stresuje je také budování vztahů, řízení konfliktů, rozvoj a podpora druhých. Svou roli hrají i příliš vysoká očekávání a nároky.

Jak lépe řídit váš stres?

- Cvičte. Pravidelné cvičení má psychické výhody, pomáhá lépe odpočívat a regulovat emoce. Díky cvičení si můžete posílit i sebevědomí a získat pocit větší kontroly.

- Zapojte přestávky. Zkuste například každých 90 minut vstát od pracovního stolu a projít se kolem. Zhluboka dýchejte, procvičte ramena nebo jen na minutu zavřete oči. Krátké fyzické i psychické přestávky pomáhají proti každodennímu stresu.

- Stanovte si hranice. Udělejte si čas na své aktivity po práci. Po cestě domů poslouchejte oblíbenou hudbu, vypněte mobilní telefon a nevyřizujte pracovní e-maily mimo pracovní dobu. Věnujte se svým koníčkům nebo navštěvujte společenské události.

- Uvědomte si své reakce na stres. Sledujte, jak vaše tělo reaguje na stres. Bije vám rychleji srdce? Je vám horko? Začne vás bolet hlava? Čím dříve si to uvědomíte, tím dříve s tím budete moci něco udělat.

- Zvažte svou práci. Hledejte způsoby, jak si ji lépe zorganizovat. Plánování a určování priorit představuje efektivní cestu k řízení stresu.

- Učte se od odborníků. Inspirujte se například atlety, kteří vědí, že každodenní stoprocentní výkon nevede k dlouhodobé výkonnosti. Začleňují proto do svých aktivit odpočinek. Relaxace je důležitá nejen pro celkové zdraví, ale i kreativní uvažování a silné vztahy.

-kk-

Zdroj: Center for Creative Leadership - oficiální stránky instituce Center for Creative Leadership (CCL®)
Zobrazit přehled článků ze zdroje Center for Creative Leadership