Každého někdy popadne stav hněvu

Hněv patří k nejsilnějším emocím. Každý z nás už jistě čelil situaci, kdy měl pořádně napnuté nervy, ale pak si uvědomil, že cesta výbuchu nikam nevede. Hněv na sebe bere různé podoby a týká se skoro každého.

Dnes s sebou každé povolání nese jistou dávku adrenalinu a s tím i stresu. Pokud si chceme co nejdéle zachovat efektivní přístup k práci a kolektivu, měli bychom vědět, jak se vypořádat s hněvem.

Nemusíte to být právě vy, kdo má špatnou náladu, stačí že ji má někdo kolem vás a už se to na vás podepíše. Většina situací, kdy se lidé hněvají, jsou stavy sebelítosti, které vznikají z nedostatku pozornosti. Příčin, které jako výsledný efekt způsobují hněv, je velké množství.

Lidé zastávají ten názor, že když je člověk zle naladěn, je třeba počkat a nechat ho být. Tento postup je opravdu účinný a efektivní, nedá se však využít v pracovních podmínkách, kdy je problém třeba řešit okamžitě.

Pokud je vám jasné, že jste náchylní k negativním náladám, měli byste si v první řadě přizpůsobit pracovní prostředí tak, aby vás podle možností co nejvíce uspokojovalo, najít si chvilku na odreagování, chodit na oběd a vyhýbat se osobě, která váš hněv způsobuje.

-pk-

Zdroj: HR Web.sk - Internetový týdeník o kariéře, lidských zdrojích a řízení.
Zobrazit přehled článků ze zdroje HR Web.sk