Kýchání na monitor a smrkání do dokumentů

Jsem nemocný, ale ne až tak moc. Jenom klasické příznaky nachlazení. Místo abych zavolal do práce, že jsem nemocný, jsem v kanceláři a podílím se o virus s kolegy, kteří mi jistě tuto laskavost oplatí.

Zůstat doma nebo jít nachlazený do práce? To je rozhodnutí, které jistě budete muset letos udělat. Například v U.S.A. je každoročně 500 milionů nachlazení, což stojí ročně 20 miliard dolarů. Při rozhodování záleží na tom, jestli má člověk v zásobě nemocenské dny, zda je samostatně výdělečnou osobou nebo zda je těžké ho po dobu jeho nemoci nahradit. Pokud onemocní například lékař, postihne jeho absence mnoho lidí. Dr. Deborah Plate říká, že zůstává doma, jen pokud má horečku. Jim Collison, prezident Employers of America, tvrdí, že ekonomicky výhodnější je, aby nachlazený zaměstnanec zůstal doma prvních 24-48 hodin, než aby nakazil v práci ostatní. Doba nákazy však může trvat déle, ještě po 3-5 dnech člověk šíří bakterie každým dotykem na klávesnici.

Vedle pobytu doma je nejlepším způsobem jak snížit možnost infekce na pracovišti dodržování správných hygienických návyků jako mytí rukou nebo čištění klávesnice, telefonu a kliky u dveří.
-ba-
Zdroj: HotJobs.com - pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje HotJobs.com