Manažerský stres přetrvává a roste

Cítíte se v neustálém stresu? Pomůže vám vědomí, že nejste sami? Průzkum společnosti NFI Research, jehož se účastnili američtí manažeři, ukázal, že ve stresu jsou čtyři pětiny z nich a třetina hovoří dokonce o vysokém stresovém zatížení. Navíc se stres stále stupňuje a nezdá se, že by v následující době polevil.

Čtyřicetihodinový pracovní týden je pro většinu manažerů pouhým mýtem. Pracují 50 až 60 hodin a řada věcí se ani tak nedá stačit, jelikož očekávání jsou příliš nereálná. Právě nereálná očekávání jsou spolu s rostoucím objemem potřebné práce největším zdrojem stresu. Výrazně stresující je i klesající objem zdrojů k výkonu práce, přerušování, konflikty odpovědností a přehlcení elektronickou poštou. Někteří manažeři považují za stresující i interní záležitosti, jako je kancelářská politika.

Určitý objem stresu v manažerské práci pomáhá udržet potřebnou energii a soustředění na důležité úkoly. Současný stav je však takový, že jsou manažeři příliš po tlakem, aby se mohli koncentrovat na skutečně důležité věci a být svým podnikům jen prospěšní.

-kk-

Zdroj: darwinmag.com - Magazín věnovaný informačním technologiím a managementu
Zobrazit přehled článků ze zdroje darwinmag.com