Na novou kariéru je třeba se připravit

Toužíte po změně v kariéře? Chtěli byste povýšit nebo úplně změnit zaměstnání? I když chtít a toužit je prvotní impuls, druhá věc je, že se musíte pořádně připravit.

Nejprve se zamyslete nad důvody, proč vlastně po změně toužíte. Lidé, kteří by vám mohli se změnou pomoci, se nespokojí s tím, že nenávidíte svou práci. Měli byste přesně vědět, co nenávidíte a co byste chtěli dělat. Utvořte si tedy obraz o své ideální práci se všemi detaily.

Sami sebe musíte prodat. Demonstrujte, vaše schopnostikde se dá, ukažte, že jste ochotni a připraveni učit se nové věci a rozvíjet své znalosti. Pokud nevíte, co je vaše silná stránka a v čem byste mohli vyniknout, nebojte se zajít do poraden, kde vám na základě testů mohou pomoci.

Mluvte s lidmi, kteří pracují na místě, o kterém sníte. Ptejte se, komunikujte, navštěvujte je v zaměstnání, pokud je to možné. Pomůže vám to například v sestavování životopisu, protože budete vědět, co se od vás asi očekává.

Ujasněte si, zda chcete pokračovat v práci, kterou nyní děláte, někde jinde, nebo zda chcete začít úplně s něčím jiným. Pokud platí první verze, využijte vašich současných a budoucích kariérových zájmů a spojte. I když se vám to možná nezdá, vaše současné nenáviděné zaměstnání vám může velmi pomoci v tom budoucím.

-pk- 

Zdroj: Joan Lloyd & Associates - stránky americké koučky Joan Lloydové
Zobrazit přehled článků ze zdroje Joan Lloyd & Associates