Na vzhledu záleží

Pro moderní ženu-podnikatelku nebo manažerku může být  „správný" vzhled stejně důležitý jako to, co říká. Jak tedy zapracovat na profesionálním vzhledu?

- Pečlivě vybírejte barvy. Barvy určují důvěryhodnost a ukazují osobnost a styl. Tmavé barvy (černá, fialová, modrá) evokují autoritu, znalost a odpovědnost. Hnědá je spolehlivost, bílá čistota a formálnost. Zářivé barvy (červená a žlutá) pak značí sílu a kontrolu. Pastelové barvy ukazují ženskost a jemnost.

- Používejte doplňky. Ať už to budou boty, tašky nebo šperky, doplňky dokáží výrazně odlišit jinak obyčejný oděv. Sledujte sezónní trendy, abyste na kolegy a klienty působila silně.

- Držte se kvality. Investice do kvalitního profesionálního šatníku je investicí do vaší budoucnosti a sebedůvěry. Není přitom třeba obcházet drahé butiky, nakupujte na internetu.

- Buďte nápadné. Kousek jako jasně červený nebo fialový kabát vás vždy spolehlivě odliší od okolního davu. Navíc vám dodá sebevědomí a odhalí vaši osobnost.

- Buďte individuální. Profesionální odívání neznamená, že pro vás móda nemůže být zábavou a budete nosit jen tmavé kostýmy. Tmavé kostýmy jsou sice základem, můžete je však ozvláštnit moderním střihem, materiálem, designovými prvky nebo doplňky. To vám dodá jedinečnost.

-kk-

Zdroj: Recruiter.co.uk - portál odborného britského časopisu pro specialisty náboru
Zobrazit přehled článků ze zdroje Recruiter.co.uk