Nadšením a aktivitou proti lenosti

Všichni máme sny, kterých chceme dosáhnout, často nám v tom však brání vlastní lenost. Lenost je přirozená, je však třena naučit se s ní pracovat a překonat ji. Článek popisuje několik možností jak na to.

- Fyzická aktivita. Najděte si alespoň 30 minut denně na cvičení. Zlepší to váš krevní oběh a pomůže udržet energii v průběhu dne.

- Jezte rozumně. Přílišné množství jídla je nezdravé a navíc podporuje lenost. Jezte proto jen, když máte hlad a dodržujte malé dávky zdravého jídla. Snažte se vyhnout kofeinu.

- Dobře spěte. Spěte šest až osm hodin denně. Získáte tím více energie, budete aktivnější a produktivnější.

- Snažte se omezit časové prodlevy. Sledujte svou výkonnost a mějte v patrnosti své prodlevy. Usilujte o to, abyste je minimalizovali. Omezte zbytečné sledování televize nebo surfování po internetu.

- Dodržujte rozvrh. Psaní může být nudné, ale je velmi efektivní. Zapište si proto své úkoly a veďte si evidenci těch, které splníte. Bude vám to připomínat, nakolik jste neproduktivní, a radit, jak se můžete zlepšit.

- Neřešte více věcí zároveň. Rozdělte si větší úkoly do lépe řiditelných částí. Vždy se věnujte jen jedné věci najednou a dokončete ji.

- Odměňte se. Někdy máme tak velké sny, že jich můžeme dosáhnout až za dlouhou dobu. Odměňujte se proto za dosažení jednotlivých stádií. Můžete se odměnit oblíbeným jídlem, filmem nebo oblečením.

- Sledujte úspěšné lidi. Rozhlédněte se kolem sebe a sledujte lidi, kteří dosahují úspěchů díky své disciplíně. Zajímejte se, co dělají jinak než vy a poučte se.

- Klaďte si výzvy. Pokračující rozvoj je klíčem k úspěchu. Každý den si proto vytvářejte nové výzvy a sledujte svůj postup.

- Žijte svým nadšením. Pokud najdete své nadšení a postavíte na něm svou kariéru, nebudete již potřebovat další motivaci nebo energii.

-kk-

Zdroj: ezinearticles.com - Databáze odborných článků pro elektronické magazíny.
Zobrazit přehled článků ze zdroje ezinearticles.com