Naučte se působit jistě a sebevědomě

Při přijímacím pohovoru má šanci na úspěch ten, který se nebojí zazářit svým jistým vystupováním.

Jakmile spatříte budoucího nadřízeného, postavte se a teple a srdečně mu podejte ruku. Dívejte se mu přímo do očí a usmívejte se. Řekněte, že jste velice šťastní, že se s ním setkáváte. Toto vřelé a slušné gesto z vás udělá silného kandidáta.

Nestyďte se a klidně začněte příjemný všední rozhovor tím, jaká byla vaše cesta a jak na vás působí pracoviště. Pokuste se o přátelský rozhovor a zkuste tazatele uvolnit.

Přineste si své vlastní poznámky a nebojte se je používat. Budete působit připraveně. Jestliže bude tazatel zmiňovat něco o práci, pozastavte se a zapište si to.

Přijímací pohovor je nejlepší místo, kde můžete hovořit o svých výzvách, o přístupu k práci, o vlastní zodpovědnosti, o dosažených výsledcích v oboru. Dejte si záležet, abyste zněli jistě a sebevědomě.

Ptejte se na otázky, které se týkají vaší budoucí práce. Jaké očekáváte výsledky, jaké jsou vaše představy o práci, co se stalo osobě, na jejíž místo se hlásíte, ptejte se na kulturu pracoviště, manažerský styl vedení nebo strategie.

Kromě toho, že budete jistě a sebevědomě jednat, byste tak měli i vypadat: účes, brýle, boty, make-up, taška. Klidně si před pohovorem popovídejte s lidmi o stylu, kterým zaujmete, můžete se zeptat i přímo v některých obchodech.

-pk-

Zdroj: Joan Lloyd & Associates - stránky americké koučky Joan Lloydové
Zobrazit přehled článků ze zdroje Joan Lloyd & Associates