Nebojte se v práci žádat o věci, které si přejete

V životě většinou všeho dosáhnou rychleji ti lidé, kteří jdou přímo na věc. Stejně tak je to v práci. Pokud po něčem toužíte, po odměnách, po růstu, po vyšším platu, prostě si o to řekněte.

- Chcete více peněz? Pokud jste v práci spokojení, zkuste vyjednat výši platu s manažerem tím způsobem, že se zeptáte, zda by vám nemohl přidat povinnosti nebo, že jste ochotni pracovat více. To vše v souvislosti se zvýšením platu.

- Chcete jít kariérově nahoru? Mluvte se svým manažerem o tom, co budete muset udělat, abyste povýšili. S přesně zadanými úkoly vám to půjde lépe. Dejte si schůzku s někým, kdo povýšil tak, jak byste chtěli vy. Možná vám dá užitečné rady.

- Chcete více volna nebo flexibilní pracovní dobu? Šanci uspět s tímto požadavkem máte, pokud jste opravdu špičkoví pracovníci, kteří jsou schopni pracovat samostatně a na které je stoprocentní spolehnutí. Když půjdete o takovou věc žádat, musíte ji mít zcela vymyšlenou. Od reakce kolegů až po výkonnost.

- Chcete větší odezvu? V případě, že se vám nedostává k vaší práci taková odezva, jakou byste si představovali, jednoduše to řekněte. Požádejte manažera, zda by se k vaší práci mohl vyjádřit třeba každý měsíc.

Nemusíte trávit každý den zoufalstvím, že byste něco chtěli a něco si přejete. Prostě si o to jednoduše řekněte.

 

-pk-

Zdroj: Joan Lloyd & Associates - stránky americké koučky Joan Lloydové
Zobrazit přehled článků ze zdroje Joan Lloyd & Associates