Nejenom prací živ je člověk

Podle dietologů by měl člověk j íst minimálně pětkrát denně v menších dávkách. Zaměstnaným lidem se však splnění tohoto ideálu příliš často nepoštěstí. Pokud vůbec, jíme v práci ve stále větší rychlosti a zdravému stravování se na míle vzdalujeme. Zdravé stravovací návyky přitom podporují dobrou pohodu a výkonnost po celý pracovní den.

Firmy dnes mají běžně vlastní jídelny, v nichž do jisté míry respektují zásady zdravého stravování, zaměstnanci si však zvykají spíše na jídlo z rychlých občerstvení. Dietologové před rychlým občerstvením každopádně varují. Zaměstnanec v něm zakoupí potraviny s vysokou energetickou hodnotou, ale malým nebo žádným přínosem pro zdraví. Jídla jsou vesměs tučná a slaná a přitom nezasytí.


Během krátké polední pauzy je podle odborníků ideální sníst polévku. Je třeba vyvarovat se nadměrnému příjmu celozrnných výrobků. Jídla, které během dne konzumujeme, by neměla obsahovat glutaman, látky, zvýrazňující chuť a moc tuku. Neměla by obsahovat ani velké množství cholesterolu a být příliš kaloricky hodnotná.

-kk-

Zdroj: JobPilot.cz - české stránky serveru JobPilot s nabídkami práce
Zobrazit přehled článků ze zdroje JobPilot.cz