Nejste obětí sexuální diskriminace?

Máte jinou sexuální orientaci a bojíte se to přiznat, abyste nepřišli o práci? Pak byste měli vědět, že urážet někoho, nakládat s ním jinak než z ostatními a obtěžovat ho z důvodu jeho sexuální preference je vymezeno právem. Existují předpisy, které chrání lesbičky, homosexuály, bisexuály a heterosexuály ve všech oblastech zaměstnání.

Pokud máte strach, že byste se mohli stát obětí sexuální diskriminace nebo obtěžování, vězte, že se můžete proti této situaci bránit právem. Pokud už se v takové situaci nacházíte, nebojte se kontaktovat oprávněnou osobu.

Jestliže vás někdo sexuální diskriminuje, poznáte to tak, že jste byli zcela přehlédnuti při rozdělování úkolů na nějakou zakázku nebo vás zcela vynechali při organizování propagace nebo konference. Pozorně si všímejte toho, co se kolem vás děje, ale zase nebuďte paranoidní. Mnoho lidí se setkává se sexuální diskriminací, aniž by věděli, že jsou její obětí, jiní si to moc dobře uvědomují, ale neumí se bránit.

Zkuste si nejdříve promluvit se šéfem nebo s kolegy, co jim konkrétně vadí a zda mají skutečně problém s vámi pracovat. Pak se případně obraťte na právníky. 

-pk- 

Zdroj: Monster.com - přední světový pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje Monster.com