Nemůžete si vzít dovolenou? Odpočívejte po dávkách

I když patříte mezi pracovníky, kteří si nevybírají celou svoji dovolenou, neznamená to, že oddech nepotřebujete. Čas, který strávíte mimo kancelář nemusí být nic složitého. Ať zvolíte pravidelný sport, večer s kartami se známými nebo odpoledne někde u vody, důležité je vnést rovnováhu mezi kariéru a váš osobní život.

Joe Robinson, kouč a trenér v oblasti životního stylu a autor knihy Work to Live: The Guide to Getting a Life, je toho názoru, že bez ohledu na to, kolik práce na vás v zaměstnání čeká, nebudete produktivnější, když si odepřete veškeré volno.

V zásadě jde o to, prolomit rutinu nějakou pozitivně laděnou aktivitou a odreagovat mysl. Zkuste něco nového - hodiny jógy, tance atp. a nehleďte na to, že vám to třeba moc nepůjde. Nikdy nepoznáte, co vás chytí, dokud to nezkusíte. Když už jste nepostradatelní na delší dobu, volte dlouhé víkendy nebo kratší výlety. Destinace jsou v takovém případě ideální v dosahu třech hodin cesty – čím rychleji se na místo dostanete, tím dříve můžete začít odpočívat.

-av-
Zdroj: HotJobs.com - pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje HotJobs.com