Nové výzvy MPSV: Školení může být vaše šance

V souvislosti s řešením hospodářské krize v České republice vyhlásilo Ministerstvo práce a sociálních věcí mimořádné výzvy v rámci programů Evropského sociálního fondu. Týkají se zahájení nových projektů, zaměřených na zvyšování adaptability zaměstnanců a konkurenceschopnosti podniků prostřednictvím prohlubování odborných znalostí, dovedností a kompetencí zaměstnanců a zaměstnavatelů.

Výzvy se vztahují jednak k tzv. grantovým projektům a jednak k tzv. individuálním projektům, které jsou řešeny z úrovně ministerstva a úřadů práce. Dvě hlavní aktivity se jmenují Školení je šance a Vzdělávejte se!.

Výzva Školení je šance nabízí podporu formou grantových projektů, o které mohou zaměstnavatelé žádat od 23. března do konce roku 2009 prostřednictvím webové aplikace Benefit nebo MPSV. Vyčleněno je celkem 1,8 mld. Kč. Výzva Vzdělávejte se! je individuálním projektem, v němž lze žádat o příspěvky na úřadech práce od 23. března 2009 do 30. června. 2011. Na tento projekt je vyčleněno celkem 1,5 mld. Kč

V obou případech lze získat finanční prostředky na školení zaměstnanců i náhradu mzdových nákladů zaměstnanců po dobu jejich účasti na školení, a to v určitých případech až do 100 % celkových nákladů.

-kk-

Zdroj: KarieraWeb.cz - Portál společnosti Economia Online (ihned.cz) zaměřený na zaměstnání a kariéru
Zobrazit přehled článků ze zdroje KarieraWeb.cz