Novoroční předsevzetí pro pozitivní změnu

S novým rokem přicházejí i novoroční předsevzetí. Článek přináší sedm rad, jak letos na předsevzetí nezapomenout stejně rychle, jako si je vymýšlíme.

- Udělejte si seznam všech věcí, které jste v uplynulém roce dokázali. Myslete na všechno, na co jste hrdí nebo čím jste přispěli svému okolí, i když to jsou jen malé kroky.

- Pogratulujte si k tomu, čeho jste dosáhli. Často se totiž soustředíme jen na to, co nám nevyšlo podle představ, a zapomínáme na úspěchy.

- Zaznamenejte si i své negativní myšlenky a pocity. Co vám ubírá energii? Co nebo kdo vás rozčiluje? Čeho litujete?

- Rozhodněte se uvolnit tyto negativní emoce. Odpusťte sobě i druhým chyby a nedokonalosti z minulosti. Otevřete se pozitivnějšímu náhledu na život.

- Proveďte očistný rituál. Máte-li bezpečné a legální místo pro rozdělání ohně, spalte listy papíru se svými negativními pocity a sledujte, jak se mění v popel. Můžete je také roztrhat na malé kousky a vyhodit do koše. Stejně můžete pozorovat, jak mizí ve skartovačce.

- Uvědomte si, jak chcete nahlížet na sebe, svůj život a lidi kolem vás. Někdy jsme totiž příliš pevně spjati s negativním uvažováním. Začněte uvažovat pozitivněji o novém začátku v novém roce.

- Vytvořte si nový životní plán, který vám dodá energii. Namísto vytváření dlouhého seznamu předsevzetí věnujte určitý čas přemýšlení, abyste získali náhled z širší perspektivy. Jaká kvalita života vám dokáže dodat energii? Jak můžete získat více času na věci, které jsou pro vás důležité? Čemu můžete říci „ne“? Co můžete udělat, abyste vnesli větší intimitu do svých vztahů s druhými? Co můžete do svého života nově zahrnout, abyste získali větší uspokojení, rovnováhu a pohodu?

-kk-
Zdroj: ezinearticles.com - Databáze odborných článků pro elektronické magazíny.
Zobrazit přehled článků ze zdroje ezinearticles.com