Nudíte se v práci? Může to být vaše vina

Každému se jeho práce někdy zná nudná. Mnozí se navíc cítí být chyceni v současné práci, kterou nechtějí opouštět v obavě z ekonomické krize. Není však na škodu zamyslet se nad tím, zda je nudná skutečně vaše práce, nebo jste příčinou vy sami. Začněte seznámením se třemi základními pravdami:

- Když se nudíme, mozek přepíná na autopilota. Interpretuje aktuální realitu tak, že na podobné situace reaguje osvědčeným chováním z minulosti. To pomáhá šetřit čas, ale podepisuje se na zájmu.

- Když se nudíme, přicházíme o energii a soustředění na to, co je potřebné k úspěchu při práci. Mozek přestává pracovat pro nás a v podstatě pracuje proti nám.

- Přizpůsobujete se. Po jisté době působení na jednom místě je pro vůdce běžné, že se začínají nudit. Je to doba, kdy již přetvořili organizaci k obrazu svému. Vědí, že jejich lidé, procesy ani technologie nejsou perfektní, zvykli si však na své nedokonalosti a ztratili schopnost vidět možnosti pro zlepšení.

Jaké je tedy řešení? Obnovte svou vůdcovskou agendu. Získejte zpět angažovanost tím, že se „duševně propustíte" a začnete se chovat, jako byste do firmy právě nastoupili. Zapojte další klíčové lidi a udělejte z toho proces, který budete dodržovat.

-kk-

Zdroj: Harvard Business Review - zpravodajský portál vydavatelství přední americké obchodní školy Harvard Business School
Zobrazit přehled článků ze zdroje Harvard Business Review