Platová nerovnost pohlaví v Británii se nebude déle akceptovat

Ženy v Londýně jsou stále placeny až o 23 % méně než muži. Starosta Londýna Ken Livingstone přiznává, že situace přetrvává beze změn od roku 2005 a považuje vyřešení této nerovnosti za kritické pro ekonomiku. Průměrná platová nerovnost pohlaví ve Velké Británii není se 17 % o mnoho růžovější.

Ministryně Harriet Hartmanová popisuje situaci jako pobídku k akci. Také sdělila, že vláda zvažuje zákon, který by sjednotil stávající diskriminační legislativu pod jeden zákon stejně jako povinné přezkoumání rovných platových podmínek u zaměstnavatelů.

Mluvčí na konferenci Work Foundation se shodli, že Británie potřebuje vychovat kreativnější podnikatele, zvlášť mezi ženami. S tím, jak se více výroby a služeb outsourcuje do Indie a Číny, je zapotřebí dobrých nápadů a inovace, které pomohou Británii zůstat konkurenční.

Pokud existuje specifický rozdíl mezi USA a Velkou Británií, který Brity trápí, pak je to oblast podnikání žen. Oproti USA je v UK polovina firem, které by vedly ženy. Ty zde bojují třeba o získání financování do začátku podnikání a řada z nich se snaží začít například pomocí kreditních karet.  

-av-

Zdroj: People Management - přední britský magazín o řízení lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje People Management