Průvodce nekuřáckým pracovištěm pro manažery

Americké ministerstvo zdravotnictví vydalo ve spolupráci s několika dalšími zdravotnickými organizacemi publikaci, která má sloužit jako průvodce nekuřáckým pracovištěm. Vědecké výzkumy potvrdily vysokou nebezpečnost kouření, a proto je třeba apelovat na odpovědné osoby, aby chránily před nezdravým ovzduším také pracoviště.

Nekuřácké pracoviště přispívá nejen k dobrému zdraví zaměstnanců. Pomáhá také snižovat náklady na čištění nebo opravu pracovního vybavení a zvyšovat morálku. Zákaz kouření na pracovišti nemusí nutně znamenat nepřátelský postoj ke kuřákům. Nabízí se možnost poskytování zaměstnaneckých výhod ve smyslu pomoci s odvykáním.

Publikace **Making Your Workplace Smokefree: A Decision Maker’s Guide** vychází z letitého výzkumu i praxe a nabízí praktické a osvědčené postupy, které lze zavést v celé řadě pracovních odvětví. Měla by posloužit jako podrobný plán postupu podpory zdraví na pracovišti.

-kk-
Zdroj: Centers for Disease Control and Prevention - Portál americké federální agentury pro ochranu zdraví. Obsahuje část věnovanou bezpečnosti a ochraně zdraví zaměstnanců.
Zobrazit přehled článků ze zdroje Centers for Disease Control and Prevention