Sega Europe snižuje objem absencí zaměstnanců

Výrobce videoher Sega Europe snížil míru absencí z 8 % na 2,5 % díky různorodým opatřením pro zdraví a spokojenost svých zaměstnanců.

V roce 2008 dosahoval objem absencí ve skupině 560 zaměstnanců společnosti Sega pracujících na dobu neurčitou v Británii, Španělsku, Francii, Německu, Nizozemsku a Rakousku rekordně nízkých 0,5 %. Ve skupině dalších 300 až 400 zaměstnanců pracujících na dobu určitou v pozicích vývojářů a testerů her to však již bylo 8 %.

Oddělení lidských zdrojů proto přišlo se sérii zaměstnaneckých výhod zaměřených na fyzické i duševní zdraví zaměstnanců. Jednalo se například o masáže na pracovišti, ovoce na každý den, pravidelnou středeční zmrzlinu, program dojíždění do práce na kole nebo firemní fotbalový tým. Podle aktuálních interních statistik dosahuje míra absencí dnes 2,5 %.

Personální ředitelka Sega Europe Liz Cooková komentuje úspěšné snížení objemu absencí tím, že zásadní je věnovat pozornost detailům. Doporučuje začít u focus groups a zjištění hodnot a potřeb zaměstnanců. „Nevytvářejte obrovské, formální iniciativy,“ radí svým kolegům. „Začněte v malých, pilotních oblastech a teprve poté, když budou efektivní, je rozšiřujte do dalších částí firmy.“

-kk-

Zdroj: Employee Benefits - britský portál věnovaný zaměstnaneckým výhodám
Zobrazit přehled článků ze zdroje Employee Benefits