Startuje projekt Stáže ve firmách

Ilustrační snímek

Stáže ve firmách - vzdělávání praxí. Tak zní název právě spuštěného projektu Fondu dalšího vzdělávání (FDV), státní příspěvkové organizace ministerstva práce a sociálních věcí, který je financován z evropského Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Ministerstvo práce a sociálních věcí o tom informovalo v tiskové zprávě.

Projekt umožní uchazečům o zaměstnání získat potřebnou praxi pro snadnější získání pracovního místa. Firmám nabízí způsob, jak proškolit nové zaměstnance tak, aby jejich dovednosti odpovídaly požadavkům zaměstnavatele. Stáže jsou určeny absolventům bez praxe, dlouhodobě nezaměstnaným, osobám vracejícím se na pracovní trh (např. maminky po rodičovské dovolené), ale i zaměstnaným, kteří si chtějí prohloubit kvalifikaci. Očekává se vytvoření až 150 šablon jednotlivých stáží.

Hlavním cílem projektu je zavedení inovativního systému dalšího vzdělávání prostřednictvím stáží ve firmách a zvýšení uplatnitelnosti občanů na trhu práce. „Celkově bude v rámci projektu vzděláváno pět tisíc účastníků. Se zahájením prvních stáží počítáme již v září letošního roku, projekt by měl být ukončen na podzim roku 2014,“ uvedl ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek. „Poskytování stáží by mělo být pro firmy atraktivním způsobem, jak získat kvalifikované pracovníky. Projekt by tedy měl napomoci k ukotvení způsobu dalšího vzdělávání formou stáží i do české legislativy.“ Délka jedné stáže se bude pohybovat mezi jedním až šesti měsíci.

Více informací pro firmy i zájemce o stáž naleznete na stránkách ministerstva práce a sociálních věcí zde.

-kk-

Zdroj: Ministerstvo práce a sociálních věcí - server MPSV ČR
Zobrazit přehled článků ze zdroje Ministerstvo práce a sociálních věcí