Tak už si sakra vezmi tu dovolenou!!

Bývá znakem dnešní doby, že vaši nejlepší zaměstnanci pracují přesčas, leží na nich velká pracovní zátěž a cítí velký tlak podávat dobrý výkon. Ve výsledku pak odkládají dovolenou, nebo si ji nevybírají celou. Tím ovšem podle studií fenoménu oddechové deprivace neprospívají ani sobě, ani svému zaměstnavateli. Nedostatečný odpočinek může způsobit zvýšení stresu a zdravotních problémů. Takoví pracovníci si nakonec budou muset vzít volno kvůli onemocnění nebo budou mít rodinné problémy. Pro podnik to znamená finanční ztráty a snížení produktivity.

Jak tedy můžete podněcovat zaměstnance, aby si brali dovolenou a odpočali si? Viceprezident zdravotnické asociace McKeague doporučuje:
* Když se zaměstnanec strachuje o to, jak bude prováděna práce v době jeho dovolené, může ho manažer požádat o seznam telefonních čísel, na kterých bude zaměstnanec k zastižení. Ačkoli dobří manažeři využijí tento seznam jen velmi zřídka, zaměstnanci pak nebudou neustále volat a kontrolovat, jestli je vše v pořádku.
* Manažeři mohou nařídit zaměstnanci, aby v průběhu dovolené do podniku nevolal, aby raději relaxoval a oddechoval.
* V průběhu zapracování nových zaměstnanců musí personalisté zdůrazňovat potřebu brát si pravidelnou dovolenou. Také mohou naléhat na manažery, aby tento trend podporovali, aby se stal součástí podnikové kultury.
-ba-
Zdroj: HotJobs.com - pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje HotJobs.com