Tento způsob stravování zdá se být poněkud nešťastným

Nezdravé stravovací návyky zaměstnanců obírají britské firmy o 97 milionů pracovních dní ročně. Ukázal to výzkum organizace Food and Drink Federation (FDF). Většina kancelářských pracovníků podle něj využívá méně než dvacet minut na přestávku na oběd a 90 procent jí svůj oběd přímo u pracovního stolu. Tento způsob stravování je však nezdravý a vede ke vzniku špatných stravovacích návyků.

Zdravá a oddaná pracovní síla je podle mluvčího FDF životně důležitá pro úspěch firem. Propagace zdravého jídla a stravovacích návyků by proto měla být důležitou součástí programů efektivních pracovišť. Pro firmy je jasně obchodně výhodné investovat do zdraví a pohody zaměstnanců. Zaměstnavatelé by měli také zvážit poskytování nutričně bohaté stravy zaměstnancům v rámci svých programů zdravých pracovišť.

-kk-

Zdroj: HR Magazine - britský magazín pro manažery lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje HR Magazine