Trápí vás nízká nezaměstnanost? Zkuste projekt Vzdělávání praxí

Potýkáte se ve firmě s nedostatkem schopných zaměstnanců a jste už bezradní z jejich únavného hledání? Zaregistrujte firmu do projektu Vzdělávání praxí a propojte se s uchazeči, kteří mají zájem se profesně vzdělávat. Pokud s jejich přístupem k práci budete spokojeni, můžete se rozhodnout a po několika měsících je zaměstnat.

Fond dalšího vzdělávání - projekt Vzdělávání praxí

Největším přínosem zapojení firmy do projektu Vzdělávání praxí je příprava kvalifikovaného zaměstnance. Projekt dává poskytovatelům vzdělávání praxí možnost, aby do svého pracovního prostředí začlenili člověka, kterého naučí úkony spjaté s konkrétní pozicí a zároveň si ho mohou sami vyzkoušet.

Za svůj vynaložený čas získají po úspěšné realizaci finanční odměnu, která se odvíjí podle toho, na jaké pozici uchazeče vzdělávali. Ze závěrečných dotazníků projektu je zřejmé, že má tento způsob vzájemného propojení v pracovním prostředí dobrý efekt. Statistiky potvrzují, že každé druhé vzdělávání praxí má potenciál pokračovat další spoluprací.

Jak to funguje?

Praxi na některé ze 157 typových pozic mohou zájemcům nabízet nejen firmy, ale také živnostníci a to po celém území ČR. Podmínkou vždy je, aby byli schopni ze své řady zajistit mentora, který se bude uchazeči po dobu vzdělávání praxí věnovat. V projektu existují tzv. šablony, což jsou návody, jak by měla vzdělávání praxí na konkrétních pozicích probíhat.

Vzdělávání praxí je projekt financovaný z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR. Projekt realizuje do července 2019 Fond dalšího vzdělávání, státní příspěvková organizace MPSV. Záměrem projektu je zprostředkovávat další vzdělávání ohroženým skupinám trhu práce s cílem zvyšovat jejich zaměstnatelnost.

To znamená, že se o něj mohou ucházet lidé evidování jako uchazeči a zájemci o zaměstnání na Úřadu práce ČR, lidé na/po mateřské nebo rodičovské dovolené, osoby starší 50 let, lidé s nízkou kvalifikací a zdravotně postižení.

Více informací naleznete buď na www.vzdelavanipraxi.cz anebo na infolince +420 775 881 408.

Fond dalšího vzdělávání - projekt Vzdělávání praxí - Evropský sociální fond