Zaměstnanci žalují Bank of America

Největší americká banka neproplácí svým zaměstnancům přesčasy, čímž porušuje zákon minimálně v pěti státech. Tak zní žaloba, kterou podali právní zástupci zaměstnanců Bank of America k federálnímu soudu v Kansas City. Žaloba zahrnuje tucet individuálních stížností zaměstnanců ze států Kalifornie, Florida, Texas, Washington a Kansas.

Hodinově placení zaměstnanci, kteří v bance působili v posledních třech letech, obviňují svého zaměstnavatele z porušování federálního zákona o spravedlivých pracovních podmínkách (Fair Labor Standards Act) a dalších zákonů upravujících mzdy a hodinovou pracovní dobu na úrovni jednotlivých států.

Jde o stamilióny dolarů

Namísto vyplácení přesčasů zaměstnancům, kteří pracovali déle než 40 hodin týdně, nabízela podle žalující strany Bank of America náhradní volno nebo dokonce vyzývala k tomu, aby přesčasy nezaznamenávali. Žalující zaměstnanci požadují zpětné proplacení přesčasů, náhradu soudních výdajů a dalších souvisejících škod.

Právník zaměstnanců George Hanson vysvětluje, že ve hře je částka převyšující 100 milionů dolarů. Banka totiž dle žaloby dluží jeden až dva tisíce dolarů přibližně 180 tisícům zaměstnanců.

-kk-

Zdroj: Bloomberg Businessweek - portál prestižního amerického týdeníku Business Week a mediální agentury Bloomberg
Zobrazit přehled článků ze zdroje Bloomberg Businessweek