Zdravá a produktivní malá firma

Inspirujte se následujícími radami, jak udržet zdraví, spokojenost a produktivitu svých zaměstnanců a tím i celé firmy.

- Ujistěte se, že zaměstnanci mají řádnou přestávku na oběd. Měli by mít tuto přestávku, aby se mohli najíst, odpočinout si a vrátit se do práce s novou energií. Zajistěte vhodné prostory, kde mohou jíst, aniž by je rušili klienti.

- Zajistěte vzdušnou a teplou kancelář. Pracoviště by nemělo být vlhké, ponuré a tmavé. Naopak je vhodnější mít světlé stěny a dobrý přísun čerstvého vzduchu. Je-li to možné, zajistěte sluneční světlo. I když jste vybaveni klimatizací, umožněte zaměstnancům nadýchat se čerstvého vzduchu.

- Poskytněte více než kávu na přestávky na svačinu. Zkuste nabídnout ovoce, džusy nebo cereálie. Tato zaměstnanecká výhoda přináší zdravou alternativu sladkostem, které by jinak jedli. Můžete tak zaměstnancům pomoci přejít ke zdravějšímu stravování a získat více energie.

- Zaveďte tělocvičnu na pracovišti. Nabídnete tak zaměstnancům možnost sportovního vyžití po práci. Je to další způsob, jak je přivést ke zdravějšímu životnímu stylu.

- Ujistěte se, že zaměstnanci pijí dostatek vody. Je-li vaše pracoviště klimatizované, zaměstnanci mohou být dehydratovaní, aniž by si to uvědomovali. Zajistěte jim přístup k vodě a vzdělávejte je v důležitosti příjmu dostatečného množství vody. Můžete instalovat velké nádoby s vodou.

- Udržujte spokojenost zaměstnanců. Ujistěte se, že práce u vás je zábava. I když práce může vyvíjet na zaměstnance velký tlak, zajistěte, aby je to negativně neovlivňovalo fyzicky ani psychicky. Udržujte pravidelnou komunikaci, abyste předešli jakýmkoli problémům.

-kk-
Zdroj: Morebusiness.com - americký web pro malé podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Morebusiness.com