3 důvody, proč se vám nejlepší talenty vyhýbají

Sociální síť LinkedIn nedávno zveřejnila výsledky svého každoročního průzkumu globálních trendů v náboru zaměstnanců. Průzkum s názvem Global Recruiting Trends 2017 proběhl mezi více než 4 tisíci manažery HR z 35 zemí světa.

Ukázalo se například, že náboráři budou mít v roce 2017 ještě více práce než letos. Hledat budou především talenty z oblasti obchodu, provozu a technických oborů.

Pokud nechcete zůstat pozadu v hledání těch správných talentů pro vaši firmu, vyvarujte se následujících chyb.

Ilustrační snímek

1. Nemáte funkční program zaměstnaneckých referencí

48 % náborářů nachází nejlepší zaměstnance díky osobním doporučením. Pokud ještě nemáte program pro doporučování nových zaměstnanců, je nejvyšší čas jej spustit. Pouze mít tento program však nestačí. Je třeba, aby fungoval.

Kde začít? Přečtěte si, proč ve vaší firmě nefunguje doporučování nových zaměstnanců a jak zlepšit váš program zaměstnaneckých referencí.

2. Neinvestujete do rozvoje značky zaměstnavatele

80 % manažerů HR je přesvědčeno, že zaměstnavatelská značka má zásadní vliv na to, zda firma dokáže získat ty nejlepší lidi. Přesto však většina z nich investuje do rozvoje značky zaměstnavatele jen minimum prostředků.

Jak to změnit? Začněte auditem zaměstnavatelské značky. Přečtěte si doporučení ředitele divize Search & Staffing sociální sítě LinkedIn pro region EMEA. Navažte spolupráci s oddělením marketingu.

3. Nemáte jasně danou firemní kulturu

Mezi nejdůležitější informace pro top uchazeče o zaměstnání patří firemní kultura a hodnoty. Potenciální zaměstnanci chtějí znát dlouhodobou vizi firmy a jasně si vás odlišit od konkurentů. Chtějí mít pocit, že jsou součástí něčeho, co firma reprezentuje. Bez jasně definované kultury jim to nedokážete nabídnout. Chtějí také mít možnost dále se rozvíjet a kariérně růst.

Jak to všechno uchopit? Přečtěte si naši sérii článků na téma efektivní řízení společnosti a firemní kultura. Inspirujte se u firem, které již pochopily, že pouze benefity talenty neudrží.

-kk-

Zdroj: LinkedIn - největší světová profesní sociální síť
Zobrazit přehled článků ze zdroje LinkedIn