6 důvodů pro vyhození životopisu

Váš životopis může skončit v koši kvůli základním chybám, které si neuvědomujete. Článek shrnuje několik důvodů, proč personalisté nedávají některým životopisům šanci.

- Průvodní dopis je evidentně formulářem, který rozesíláte na všechny strany – a ani nekoresponduje s poptávanou prací. Největším prohřeškem je, pokud v něm zanecháte jméno jiné firmy.

- V e-mailové adrese se prezentujete jako „sexy máma“ apod. Adresy tohoto typu jsou velice neprofesionální, pokud nechcete pracovat v pornoprůmyslu.

- Životopis či průvodní dopis obsahují pravopisné chyby nebo překlepy. I tyto „malé“ věci jsou důležité. Ukazují na úroveň vaší komunikace.

- Životopis obsahuje seznam pozic bez souvislosti s poptávaným místem. Pokud chcete hovořit o své dosavadní kariéře v jiné oblasti, použijte průvodní dopis.

- Hlásíte se na místo, které vyžaduje určitou praxi, aniž byste ji měli. Navíc to nepřiznáte nebo to přejdete v průvodním dopise.

- Jste mnohem více kvalifikovaní a nezmíníte to v průvodním dopise. Personalista tak zůstane u představy, že nechápete podstatu obsazované pozice.

-kk-
Zdroj: U.S. News & World Report - americký web věnovaný vzdělávání, zdraví, financím a kariéře
Zobrazit přehled článků ze zdroje U.S. News & World Report