7 kroků řízení náborového portfolia

Náboráři mají v dnešní době celou řadu možností, jak vyhledávat a spojovat se s aktivními i pasivními talenty. Každý náborář využívá k vyhledávání talentů jiné stránky, nástroje a komunity. Autor příspěvku je nazývá „náborářské portfolio“.   

Jak má náborář řídit takové portfolio? Zde je několik návrhů:

- Buďte organizovaní. Ujistěte se, že máte aktuální informace ohledně talentů, ke kterým máte přístup v interní firemní databázi nebo v elektronických adresářích a e-mailech.

- Získejte interní reference. Pokud vaše firma nemá program pro reference, pak zvedněte telefon a začněte se představovat.

- Získejte dobrou znalost každé stránky nebo nástroje, ke kterým máte v současné době přístup. Jen tak budete vědět, co máte na dosah.

- Angažujte se viditelně na společenských i firemních sítích. Založte si profily na několika stránkách a každé věnujte adekvátní čas. Čím více času vložíte, pomůže vám to získat solidní síť a dobré spojení s každou z nich.

- Diverzita. Každá stránka nebo komunita má své jedinečné publikum. Objevte, co funguje pro vaše potřeby a co nikoliv. Nejlepší způsob je systém pokus - omyl.

- Přidejte se ke skupinám. Zapojte se do diskuzí a blogů.

- Zůstaňte v obraze. Díky patřičným stránkám nebo blogům (například TechCrunch) můžete získávat informace o nejnovějších produktech, službách a nástrojích v oblasti náboru.  

-av-

Zdroj: ERE.net - přední světová online komunita pro odborníky z oblasti náboru
Zobrazit přehled článků ze zdroje ERE.net