Alfréd Jobs: náborový proces na obrazovce smartphonu

Už za pár let budou většinu pracovních sil tvořit mileniálové. Ano, ti mileniálové, kteří všude chodí s mobilem v ruce. Tito mileniálové v mobilu nehledají webovky, ale aplikace. Proto Alfréd přináší možnost oslovit tuto masivní cílovku tak, jak to má ráda: personalizovanou notifikací na obrazovce smartphonu.

alfred2

V posledních měsících se ozývají hlasy, které tvrdí, že doba Covidu urychluje proces digitalizace v běžném životě. Minimálně v pracovním sektoru se to projevuje už nyní hojným využíváním práce z domova a online konferencí. Co nám také zbývá, že?

Firmy celkem rychle zjišťují, kolik se toho dá zvládnout na dálku, kolik služebních cest si mohou ušetřit díky videohovorům, a že by možná ani nepotřebovaly pronajímat pro své zaměstnance tolik kanceláří. Jakým způsobem asi tohle všechno zasáhne do běžného chodu firem v budoucnu?

Nabídky práce kdykoliv a kdekoliv

I bez Covidu víme, že v životech lidí do 35 let hraje relevantní roli online svět a mobil v ruce. Týká se to i procesu vyhledávání práce. V roce 2019 vydala společnost Glassdoor studii, podle které se náborových procesů organizovaných online účastní o 11,6 % více účastníků.

Cokoliv, co se může pohodlně odehrát na obrazovce smartphonu, mileniály přitahuje. Čas klikání myší a desktopů začíná pomalu ale jistě patřit minulosti. Proto se mezi nimi Alfréd už nyní stává oblíbeným nástrojem na vyhledávání pracovních příležitostí. Oblíbenosti Alfréda nasvědčuje mj. také skutečnost, že za rok 2020 v něm došlo k téměř milionu shlédnutí pracovních inzerátů.

Rok 2020 se do naší historie zapíše hned z několika důvodů. A protože byl tak výjimečným, rádi bychom jej ukončili slavnostně. Proto jsme pro čtenáře tohoto článku připravili možnost získat službu Alfréda zdarma a zároveň se zapojit do našlápnuté vánoční soutěže plné cen. Čtěte dál, poznávejte Alfréda a zjistěte více!

alfred1

Pracovní portál v kapse

Alfréd je mobilní aplikace, která v sobě skrývá moderní, plnohodnotný pracovní portál. Zaměstnavatelé zde mají možnost vytvořit profesionální profil své značky a přitáhnout tak ty nejkvalitnější uchazeče. Uchazeči si zase mohou nastavit filtry na nabídky, které jim má aplikace posílat formou notifikací. Díky tomu nic nemusí aktivně vyhledávat, je to pohodlné a časově úsporné. Nabídky jim chodí automaticky, ve chvíli, kdy se na portále objeví. Uživatel tak má možnost ke shlédnutí zajímavé pracovní nabídky využít třeba jinak neproduktivní cestu tramvají.

K zamyšlení je také realita, že mnoho z těchto uživatelů hledá novou práci, zatímco stále chodí do té stávající. Proto ocení prohlížení nabídek v soukromí malé obrazovky a možnost projevit zájem o pozici jediným kliknutím.

Na trhu, kde se firmy přetahují o talenty, si odnese vítězství ten, kdo náborový proces dokáže skloubit s požadavky moderní doby a celý ho zrealizovat online. Alfréd proto zaměstnavatelům nabízí individuální náborovou platformu, kde po celou dobu uvidí vše na jednom místě a pohodlně zde mohou řadit zájemce dle různých kritérií.

Lépe než přes anonymní zprávy nebo čtení životopisů mohou zaměstnavatelé své uchazeče poznat přes videopohovory: systém náboru, kdy zaměstnavatel zadá sérii otázek vztahujících se přímo k nabízené pozici a uchazeči, kterým na místě opravdu záleží, mohou na tyto otázky nahrát odpovědi formou krátkého videa.

Máte chuť si Alfréda vyzkoušet? Máte možnost! Zaregistrujte vaši firmu na https://alfred.cz/firmy/vanocnivyhra a získejte tak svou první inzerci na Alfrédovi úplně zdarma!

Registrací se automaticky zařazujete také do naší vánoční soutěže, v rámci které můžete vyhrát jednu z 40 možných cen. Kdo by nechtěl získat na jeden zátah dárek pro svou firmu i pro sebe?

Tato nabídka je platná do 6. 1. 2021.

Zaregistrujte se zdarma na Alfredovi a získejte jednu z cen

Jaké jsou některé z dalších přínosů náboru přes platformu Alfréd?

Ušetříte čas. Protože naleznete vše na jednom místě a odpadne vám hromada mailování, stahování souborů, čtení životopisů a organizování schůzek s každým kandidátem, zvládnete celý náborový proces provést mnohem rychleji a efektivněji, než tomu bylo dřív.

Ušetříte finance. Průměrná firma s 30 – 100 zaměstnanci za jeden náborový proces vydá kolem 50.000 Kč, od inzerátů přes reklamy, pohovory a práci náborářů. U Alfréda platíte za jednotlivá shlédnutí inzerátu vždy po 5 Kč, ale v rámci jedné inzerce nikdy nezaplatíte více než 2.500 Kč, což znamená, že po dosažení 500 shlédnutí už máte všechna ostatní zdarma. V ceně služby máte navíc ještě jeden klíčový bonus:

Profesionální firemní profil. U Alfréda se každé firmě měří stejným metrem. Díky tomu nabízíme všem registrovaným firmám šablonu profesionálního profilu, na které mají možnost vypracovat si perfektní vizitku své značky a prezentovat se před uchazeči přesně tak, jak chtějí být vnímáni. Doporučujeme dát si na vyplnění profilu záležet, zmínit se o filosofii a hodnotách firmy, stejně jako o tom, jak to chodí na budoucím pracovišti kandidátů. Nejen, že transparentně komunikující firmy mají dobré jméno, ale mají také potenciál přilákat talentovanější uchazeče a získat v nich loajální kolegy.

Viditelnost až do samého konce. Každá nabídka se může skrz funkci hlídacího psa zobrazovat zájemci až po dobu šesti týdnů. Tudíž se nemusíte bát, že šanci zaujmout uchazeče máte pouze v prvních několika hodinách po publikaci inzerátu.

Naskočte do vlaku, než vám ujede. Zaujměte ty nejlepší kapacity ve vašem oboru a získejte je pro vaši firmu. Složte si tým z loajálních zaměstnanců, kteří nebudou mít důvod ohlížet se jinam.

Pokud vás zajímá, jakým způsobem může Alfréd změnit chod náborového procesu konkrétně u vás, neváhejte se nám ozvat na sales@alfred.cz, vždy vám rádi poradíme.