Chcete lepší kariéru? Dejte si novoroční předsevzetí

Řada lidí si dává novoroční předsevzetí, která však následně nesplní. Chcete-li v příštím roce zapracovat na své kariéře, předsevzetí je důležitý první krok. I když předsevzetí často selžou, lidé, kteří si je dávají, jsou obecně úspěšnější v dosahování svých cílů.

- Plánujte dopředu. Nedělejte unáhlená rozhodnutí, pro která byste brzy ztratili motivaci. Dobře své předsevzetí rozmyslete a uvažujte o konkrétních krocích, které bude třeba udělat v průběhu celého roku.

- Určete si dílčí cíle. Namísto prázdného cíle „změnit kariéru" si vymezte konkrétní, měřitelné cíle, např. „absolvovat deset informačních pohovorů v oblasti marketingu do poloviny roku".

- Sestavte si seznam úkolů. V rámci každodenních povinností se často vzdáváme dlouhodobějších cílů, jako je rozvoj kariéry, jako prvních. Chcete-li se tomu vyhnout, aktualizujte seznam svých úkolů každý týden.

- Odměňte se. Než se vrhnete do dalších kroků, oslavte úspěch s těmi, které jste právě dokončili. Pracujte s těmito odměnami jako s motivačním faktorem i ve svém seznamu úkolů.

- Zapojte rodinu a přátele. Seznamte je se svým předsevzetím. Síť vašich blízkých vás podpoří v dosahování cílů.

- Uvažujte o výsledcích. Oslabí-li vaše motivace, ohlédněte se a připomeňte si, proč jste si dali své předsevzetí. Představujte si, jaké výhody vám to přinese, když vytrváte.

-kk-

Zdroj: CareerBuilder - největší americký portál s nabídkami zaměstnání
Zobrazit přehled článků ze zdroje CareerBuilder