Co dělat, když vás chce bývalý zaměstnavatel zpátky?

Odešli jste ze své pozice v jedné firmě. Najednou vás ona firma žádá, abyste se vrátili, protože slyšeli, že jste v nové práci nešťastní. Možná, že se budete velmi divit a začnete přemýšlet o výhodách, která vám budou nabízet za váš návrat. Co v takovém případě dělat?

Máte úplný důvod být uražení. Mít pocit polichocení, že vás chtějí zpátky, není nějak na místě. I když většina lidí sní o tom, že se bude moci vrátit k práci, ze které odešla.

Jediné, co si můžete říct, je to, že nyní, když jste odešli, tak si teprve uvědomili, co ve vás měli. Přitom jste se jim zdáli zcela nahraditelní. Můžete se cítit ospravedlnění.

Ovšem při rozhodování o návratu pracujte s realitou. Jestli jste odešli z práce, protože jste necítili uznání, zeptejte se, jak se toto změní, když byste se náhodou chtěli vrátit. Uvědomte si, že to může být po pár dnech ještě horší než předtím. Jestliže jste postrádali pracovní růst, dejte si podmínku, že čekáte kariérní postup, zda na ni mohou přistoupit.

Nebojte se s nimi jednat o vašich požadavcích. Uvědomte si, že jste to vy, kdo je na koni a kdo si může klást požadavky a také klidně odmítat nabídky. Proto toho využijte. Nemáte co ztratit.

Když přijde bývalý zaměstnavatel s takovou nabídkou, většinou to znamená, že si uvědomil, že jste měli zvláštní schopnosti a naplňovali jeho představy a potřeby. Zvažujte všechna pro a proti, ale přiznejte si, že i když se vrátíte, tak už to nikdy nebude stejné.

-pk-

Zdroj: Joan Lloyd & Associates - stránky americké koučky Joan Lloydové
Zobrazit přehled článků ze zdroje Joan Lloyd & Associates